سفینه فضایی امارات متحده عربی امروز سه شنبه در اولین مأموریت بین سیارهای جهان عرب در مدار مریخ قرار گرفت. کاوشگر امارات، اولین مورد از سه کاوشگر رباتیک است که طی یک و نیم هفته آینده به سیاره سرخ میرسد.
این مدارگرد با نام امید، در حدود هفت ماه ۳۰۰ میلیون مایل را طی کرده تا به مریخ برسد. هدف ماموریت آن نقشهبرداری از جو مریخ در هر فصل است.
سفینهای از چین که ترکیبی مدارگرد و فرودگر است هم به مریخ نزدیک است و قرار است روز چهارشنبه به این سیاره برسد. این سفینه دور مریخ خواهد چرخید تا ماه می که مریخنورد جدا شود و تلاش میکند بر روی سطح مریخ فرود آید و به دنبال نشانههایی از زندگی گذشته باشد.
یک مریخنورد از ایالات متحده با نام پرزرونس (Perseverance) قرار است در تاریخ ۱۸ فوریه به این جمع بپیوندد. این اولین قدم یک پروژه ۱۰ ساله آمریکایی-اروپایی است که سنگهای مریخ را به زمین میآورد تا شواهد موجود مبنی بر اینکه در این سیاره زمانی زندگی میکروسکوپی وجود داشته، مورد بررسی قرار گیرد.
حدود ۶۰ درصد از کل مأموریتهای مریخ به دلیل پیچیدگی سفر بین سیارهای و دشواری فرود از جو نازک مریخ، به شکست انجامیده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در صورت موفقیتآمیز بودن برنامههای جاری، چین دومین کشوری خواهد بود که با موفقیت در مریخ فرود میآید. ایالات متحده آمریکا هشت بار این کار را انجام داده است. اولین بار حدود ۴۵ سال پیش بود و امروز هم یک فرودگر و مریخ نورد ناسا روی سطح این سیاره هستند.
برای امارات متحده عربی، این ماموریت، نخستین سفر این کشور فراتر از مدار زمین بود و مایه غرور ملی محسوب میشود.
روزهاست که نمادهایی در سراسر امارات متحده عربی، از جمله در برج خلیفه، بلندترین برج روی زمین، به نشانه ورود کاوشگر امید به سیاره سرخ، با رنگ قرمز تزیین شده است. امسال پنجاهمین سالگرد تأسیس این کشور هم است.
هزینه ساخت و راه اندازی کاوشگر امید ۲۰۰ میلیون دلار عنوان شده که هزینههای عملیاتی در مریخ را شامل نمیشود. هزینه ماموریتهای چینیها و ایالات متحده به مریخ بسیار گرانتر است. ماموریت استقامت ناسا بالغ بر سه میلیارد دلار هزینه دربر داشته است.